Om oss

Vi som driver verksamheten heter Karina och Gunnel och vi har gemensamt byggt upp Regnbågsdalen från grunden. 2014 på hösten köpte vi detta lite slitna men fantastiskt vackra hus för att starta upp en dröm vi hade haft länge. Nu, ett antal år senare, kan vi stolta se att vår dröm blivit verklighet. Mycket hårt arbete men fantastiskt roligt och energigivande har det varit att få göra den här resan.

Karina och Gunnel, ägare av Regnbågsdalen - Årets Turistpris 2018

I vår Restaurang/Café kan ni njuta av modern mat, hamburgare och hemlagat, det mesta tillrett från grunden, kaffe/te, varm choklad med vispgrädde, räkmackor och smaskiga bakverk med mera. Vi stoltserar med fullständiga rättigheter, öl/vin och starksprit. Njut en stund i solen på vår uteservering eller i vår stora härliga trädgård.

Inne i restaurangen möts ni av en unik, charmig och rogivande atmosfär där vi låter landsbygd möta storstad. Här har vi också ett mysigt kryp-in för ungarna där vi visar tecknad film.

Puben är inredd med rustika, handgjorda trämöbler och en härlig ”röra” av grejer på väggarna. Här finns en stor TV där vi visar sport, filmer och andra evenemang. Heja fram ditt favoritlag, läs tidningar och umgås. Självklart har vi samma utbud av mat i Puben som vi har i Bistron och en lättare Pub-meny/snacks.

Alla MC-åkare och även cyklister tillhöriga någon cykelklubb har 10% på all mat, fika och alkoholfri dricka.

Med jämna mellanrum har vi liveuppträdande eller andra evenemang på Regnbågsdalen. Trubadur eller lokala band och whiskeyprovningar. Varje december serverar vi vår populära jultallrik.

Vårt vackra Ingatorp ligger c:a 30 km från tätorterna Eksjö, Vetlanda och Vimmerby och har trots sin litenhet, drygt 450 invånare, en del att bjuda på.

  • 3 min promenad från oss finns Ingatorpssjön med badbryggor, lekplats och grillplats.
  • Den på kvällstid upplysta slingan runt sjön är 1,7 km lång och ger er en naturskön promenad.
  • Ingatorps kyrka, ett signum för byn med sitt säregna kyrktorn. 1997 blev den vald till Sveriges vackraste kyrka.
  • Här finns också Sveriges äldsta profana träbyggnad, Tiondeboden, daterad till mitten av 1200-talet.
  • Valbacken, vars topp syns strax bakom kyrkan bjuder på en bedårande utsikt över Höglandet.
  • Vintertid kan ni spänna på er laggarna och köra några sköna carvingsvängar nerför Valbackspisterna. Det finns två liftar och fyra nedfarter. Skid- och snowboarduthyrning finns på plats.
  • Den totalt 30 mil långa vandringsleden Höglandsleden passerar Regnbågsdalen och Valbacken. Många trötta vandrare har genom åren stannat en stund hos oss för lite vila och mat samt en kopp värmande kaffe.
  • Lantbruksmuseum med en unik samling tändkulemotorer, kyrkomuseum och en gigantisk, välbesökt loppis kanske också lockar.